Bomen kappen

Boomrooierij Oving werkt al een geruime tijd door heel noord Nederland voor particulieren, bedrijven, overheid en ook regelmatig met en voor collega boombedrijven.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het verwijderen van bomen en ander houtig gewas, geen enkele klus is ons te moeilijk. De lastige bomen vinden wij het mooist, denken in oplossingen en niet in problemen is onze specialiteit. U kunt bij ons terecht voor 1 kleine boom verwijderen maar ook voor het kappen of dunnen van een compleet bos.

Wij zijn in het bezit van de juiste certificaten en hebben professioneel gereedschap in eigen beheer. Bomen verwijderen kunnen we op verschillende manieren doen, wij zullen altijd voor de meest veilige en efficiënte methode kiezen dat kan zijn:

Klimmen

Staat uw boom op een dusdanige lastige plek dat hij niet bereikbaar is met machines en gewoon vellen geen optie is? Dan kunnen wij hem door middel van klimtechnieken op een veilige manier komen verwijderen. Indien er geen ruimte is om takken en stammen te laten vallen werken wij met afvangtechnieken of hijsen we de delen weg met behulp van een telekraan.

Hoogwerker

Is uw boom goed bereikbaar met groot materiaal dan kunnen we er ook voor kiezen de boom weg te pakken met een hoogwerker. Dit gaat vaak een stuk sneller dan klimmen.
Wij hebben een genie trax sc65 hoogwerker in bezit waarmee we wel tot 22 meter hoogte kunnen komen.

Machinaal bomen verwijderen

Met onze Groeneveld bomenklem met zaagkast en tmk bomenknipper voor aan de kraan kunnen wij veel klussen machinaal uitvoeren. Met de bomenklem en zaagkast zijn wij in staat koppen en takken in bomen beet pakken en hydraulisch vanuit de cabine af te zagen. Dit is veilig efficiënt en voordelig.
Met de knipper kunnen wij kleine bomen en struiken tot ca 30 cm afknippen en verzamelen in bulten die geschikt zijn voor de versnipperaar.

Wij hebben een Kobelco rupskraan op platen van 70 cm en rubberblokken zodat we over straatwerk kunnen rupsen zonder schade. Hiermee kunnen wij ons werk netjes uitvoeren ook in natte en kwetsbare gebieden. De kraan is een zogenaamde binnendraaier wat er voor zorgt dat wij op plekken waar weinig ruimte is prima uit de voeten kunnen.

Wij werken het liefst met onze rupskraan om schade aan de bodem zo veel mogelijk te beperken. Indien de situatie het niet toe laat kunnen wij uiteraard ook met een mobiele kraan komen.
Voor de extreem natte of kwetsbare gronden zijn wij ook in het bezit van dragline Schotten of stalen/kunstof rijplaten.

Vrachtwagen met kraan

Ook kunnen wij met onze Daf vrachtwagen met Palfinger kraan veel bomen machinaal weg halen. Aan de kraan hangt een gmt 035 zaagkast, hiermee kunnen wij heel erg gecontroleerd een boom uitkleden en indien gewenst alles direct in de bak van de vrachtwagen afvoeren. Het grote voordeel hier van is weinig rommel op de grond en niet meerdere machines nodig voor het weghalen en verwerken van het hout/takken. Dus ook voor de kleinere bomen verder weg kunnen we erg kostenefficiënt de boom komen weghalen en afvoeren.

Zagen

Het zagen doen wij met professionele kettingzagen van het merk Husqvarna. We hebben ze in alle soorten en maten tot wel 120cc en met zaagbladen tot wel 135m. Hiermee is geen enkele boom te groot. Ons personeel is in het bezit van de juiste certificaten en hebben veel trainingen gevolgd om de juiste keuzes te kunnen maken en goede dingen te kunnen doen.

Wat er met het vrijgekomen hout gebeurt bepaalt u zelf, wij kunnen het uiteraard voor u afvoeren, maar ook vrijgekomen hout in handzame blokken zagen. We kunnen u al het werk uit handen nemen, maar kunnen het bijvoorbeeld ook samen doen of adviseren in de beste methode om het snoeiafval zelf op te ruimen.
Ook het versnipperen van de vrijgekomen takken is geen probleem, de snippers kunnen in eigen tuin worden weer gebruikt of worden afgevoerd, dit levert vaak leuke korting op.
Ook  kunnen wij u ook altijd houtsnippers leveren voor o.a. onkruidbestrijding of als decoratie.

Kosten bomen rooien/kappen

Aangezien geen enkele boom hetzelfde is komen we voor de zaagklussen het liefst persoonlijk langs om u een passende en geheel vrijblijvende offerte te kunnen aanbieden.
Bij noodgevallen kunt u Stefan Oving 24 uur per dag bereiken om u meteen te helpen waar nodig. Dit kan op het nummer 06-15639997 of 0599-212136

Eerdere projecten

SONYA73-78023
SONYa7iii-0287 (Custom)
SONYa7iii-700370 (Custom)
WhatsApp Image 2023-07-15 at 20.49.20 (1)
SONYa7iii-700334 (Custom)
WhatsApp Image 2023-07-15 at 20.49.21 (2)
SONYa7iii-700433 (Custom)
SONYA73-77856
WhatsApp Image 2021-05-24 at 20.29.43
WhatsApp Image 2021-05-24 at 19.39.08 (1)
SONYa7iii-700269 (Custom)
WhatsApp Image 2021-05-24 at 20.29.43 (2)
SONYa7iii-700132 (Custom)
SONYa7iii-700187 (Custom)
SONYa7iii-700128 (Custom)